TESES E DISSERTAÇÕES
- Desenvolvimento de uma cultura iniciadora para produção de kefir
- Identificação de microrganismos isolados de grãos de kefir de leite e de água em diferentes logalidades
- Caracterização de bactérias láticas da microbiota de grãos de kefir cultivados em leite ou água com açúcar mascavo por metodologias dependentes e independes de cultivo
- Caracterização de kefir tradicional quanto à composição físico-química, sensorialidade e atividade anti-Escherichia coli
- Efeitos do Quefir no Perfil Lipídico, Estresse Oxidativo e Aterosclerose de Camundongos Deficientes em Apolipoproteína E
- Monitoramento da produção de ácidos orgânicos em amostras de leite fermentado pelos grãos de kefir e do Tibet utilizando técnicas voltamétricas e HPLC
- Efeito do método de produção de kefir na vida de prateleira e na infecção experimental com Salmonella Typhimurium em camundongos
- Bebidas de Kefir com e sem inulina em versões integral e desnatada: elaboração e caracterização química, física, microbiológica e sensorial
- Desenvolvimento de ingrediente simbiótico por fermentação de soro de leite e do subproduto da agroindústria de suco de laranja por grãos de Kefir e cultura probiótica
- Síntese de fitoalexinas em sorgo e soja, controle de oídio e produção de pepino, cv, hokushin, por leite fermentado, mananoligossacarídeo fosforilado e kefir
- Análise da viabilidade do processo de conversão de glicerol em produtos de valor agregado pela ação microbiológica
- Qualidade e inocuidade microbiológica de derivados lácteos fermentados produzidos no Distrito Federal, Brasil
- Atividade Antimicrobiana de Microrganismos Presentes em Grãos de Kefir
- Análise microbiológica do quefir em grãos, suspensão, liofilizado e adicionado à ração de coelhos
- Produção de cachaça com grânulos de kefir
ARTIGOS CIENTÍFICOS
Microbiologia
- The microbial diversity of water kefir
- Metabolic activity and symbiotic interactions of lactic acid bacteria and yeasts isolated from water kefir
- Characterisation of the microbial population at different stages of Kefir production and Kefir grain mass cultivation
- Polyphasic characterization of the lactic acid bacteria in kefir
- Effect of incubation temperature and caseinates on the rheological behaviour of Kefir
- Effects of fermentation conditions and homogenization pressure on the rheological properties of Kefir
- Microbiological study of lactic acid bacteria in kefir grains by culture-dependent and culture-independent methods
- Microbiological, physicochemical, and sensory characteristics of kefir during storage
- Sobrevivência de salmonella typhimurium em kefir com diferentes tempos de fermentação
- Análise Microbiológica do Quefir em grãos, suspensão, liofilizado e Adicionado à ração de coelhos
- Microbiological and chemical properties of kefir manufactured by entrapped microorganisms isolated from kefir grains
- Isolamento e identificação por PCR ARDRA de Lactobacillus spp. de grãos de Kefir cultivados em leite ou água açucarada
- Microbiological and chemical characteristics of Brazilian kefir during fermentation and storage processes
- Application of culture-dependent and culture-independent methods for the identification of Lactobacillus kefiranofaciens in microbial consortia present in kefir grains
- Brazilian kefir: structure, microbial communities and chemical compositionbrazilian kefir: structure, microbial communities and chemical composition
- Kefir – a complex probioticKefir – a complex probiotic
- The Structural Organization of the Tibi Grain as Revealed by Light, Scanning and Transmission Microscopy
- The Composition of the Lactobacillus Flora in Kefir Grains
- Kefir: A symbiotic yeasts-bacteria community with alleged healthy capabilities
- Identificação de Microrganismos Isolados de Grãos de Kefir de Leite e de Água de Diferentes Localidades
- Microbial profile of a kefir sample preparations – grains in natura and lyophilized and fermented suspension
Nutrição experimental
- Characterisation of a new exopolysaccharide obtained from offermented kefir grains in soymilk
- Effects of cow's and goat's milk as fermentation media on the microbial ecology of sugary kefir grains
- Study of whey fermentation by kefir immobilized on low cost supports using 14C-labelled lactose
- Production of freeze-dried kefir culture using whey
Desenvolvimento de produtos
- Production of fermented cheese whey-based beverage using kefir grains as starter culture: Evaluation of morphological and microbial variations
- Fermentation conditions of walnut milk beverage inoculated with kefir grains
- Obtaining functional fermented beverages by using the kefir grains
- A review on traditional Turkish fermented non-alcoholic beverages: Microbiota, fermentation process and quality characteristics
-
Análise físico-química e sensorial de gelatina à base de quefir
-
New cocoa pulp-based kefir beverages: Microbiological, chemical composition and sensory analysis
Imunologia
- Evaluation of wound healing activities of kefir products
- Protective effect of a mixture of kefir-isolated lactic acid bacteria and yeasts in a hamster model of Clostridium difficile infection
- The role of lactate on the immunomodulatory properties of the nonbacterial fraction of kefir
- Immunomodulating capacity of kefir
- Kefir D’Aqua and Its Probiotic Properties
- Study of anti-inflammatory activity of Tibetan mushroom, a symbiotic culture of bacteria and fungi encapsulated into a polysaccharide matrix
- Atividade antiinflamatória de quefir, um probiótico da medicina popular
- Atividade antiinflamatóriade carboidrato produzido por fermentação aquosade grãos de quefir
- Yoghort and KefirYoghourt and kefir in their relation to health and therapeutics
Antimicrobiano
- The Antimicrobial Properties of Different Strains of Lactobacillus spp. Isolated from Kefir
- Antimicrobial and healing activity of kefir and kefiran extract
- Atividade anti-escherichia coli em kefir e soro de kefir tradicionais
- Atividade antimicrobiana de microrganismos isolados de grãos de kefir contra Staphylococcus aureus
Lactose
- Lactose uptake rate measurements by 14C-labelled lactose reveals promotional activity of porous cellulose in whey fermentation by kefir yeast
- Research perspectives and role of lactose uptake rate revealed by its study using 14C-labelled lactose in whey fermentation
- Lactose uptake rate by kefir yeast using 14C-labelled lactose to explain kinetic aspects in its fermentation
Análise sensorial
- New cocoa pulp-based kefir beverages: Microbiological, chemical composition and sensory analysis
- Rheological, texture and sensory properties of kefir with high performance and native inulin
- Aceitação e perfil sensorial das cachaças produzidas com Kefir e Saccharomyces cerevisae
- Caracterização físico-química e sensorial de kefir tradicional e derivados
Diabetes
Diversos